Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Aksel Sunnarborgin hymy

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

”Kainuun sukumme on niin kotiseuturakasta ja saamatonta väkeä että sieltä on päässyt pois vain isä. Kun isä palasi sinne, hän hukkui.”

KASVUKERTOMUS. Tässä romaanissa Aksel Sunnarborg muuttaa pohjoisesta etelään, naisen luota naisen luokse. ROMAANI MENETETYSTÄ SUKUPOLVESTA. Aksel Sunnarborg on lama-ajan lapsi. Hänellä on kaksi kättä, ja niissä käsissä känsä olisi kaunistus. SELVIYTYMISROMAANI. Aksel Sunnarborg on toiveikas vaikka hänen elämässään lukee Työtön Työtön Työtön. SOPEUTUMISTARINA. Aksel Sunnarborg oppii kunnioittamaan vaikenemisen pitkää perinnettä.
Kädessäsi on romaani, joka on tyhjäntoimittajan tarina.

”Sunnarborgin suku kulkee ohenevana nauhana ja minä olen viimeinen toivo. Jos en laita poikalapsia, suku katkeaa minuun. Aksel Sunnarborg, viimeinen Sunnarborg.”

AKSEL SUNNARBORGIN HYMY osoittaa, että Tommi Liimatta (s. 1976) hallitsee myös pitkän proosan vaativan kestolajin hiotuilla, kaikenkattavilla lauseillaan.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Tekstinäyte

Enää en istu tyhjässä ammeessa ja matki suihkun ääntä vaan käyn oikeasti suihkussa, helteellä useasti päivässä. Enää en istu kaikki päivät pöydän ääressä kasetteja kuunnellen vaan pakkaan varastolla pieniä laatikoita isompiin ja merkitsen ne pakkauslistan: teen työtä, nautin palkkaa, minulla on työkavereita. En voi aina jumittua iloiseen seurueeseen ääntä lisäämään, täytyy ajatella aamuvuoroa.

Ekstraajan harmi on ettei tulevaisuutta voi kovin pitkälle suunnitella. En juuri voi kieltäytyä tarjotuista vuoroista. Kun tarpeeksi usein kieltäydyn, ne lisää toimistolla nimeni kohdalle tympeän muistiinpanon. Lisäksi viikkotunteja kertyy usein niin vähän ettei palkka juuri eroa työttömän tuloista ellen ole päässyt tekemään yövuoroja. Ja mikä lienee kaltaiseni irtoaineksen oikeusturva kun kummempia sopimuksia ei tehdä. Mutta olenpa velaton, mitä tuskin voi sanoa kavereistani kunhan muutama opiskeluvuosi on kulunut. Heikki nyt ei lainaa usko ottavansa, mutta hän ei pidä häpeänä soittaa varakkaalle isälleen.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

320

Kustantaja

Kieli