Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Santalahden aika

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Taitavan kertojan ilmeikäs ja huumorin sävyttämä ajankuvaus ensimmäistä maailmansotaa edeltävistä vuosista 1912-1913. Tapaamme jälleen Tampereen Himmun; tuo rakastettava pikku nainen oli päähenkilönä Pennasen kiitetyssä romaanitrilogiassa Himmun rakkaudet, koreuden tähden ja Ruusuköynnös.
Huugo Ja Hilma Pätönen olivat lapsineen joutuneen muuttamaan Santalahteen, Näsijärven rannalla sijaitsevalle tehdasalueelle. Sinne heidät oli houkutellut Huugon uusi työnantaja, tehtailija Artur Kaakkuri lupaamalla hyvät huoneet kauniilta paikalta.
Pätösten elämä ei kuitenkaan muodostu rauhalliseksi, sillä Kaakkurin liikemiehen ura kääntyy alamäkeen ja päätyy raastupaan. Monet muutkin levottoman ajan oireet alkavat tuntua Santalahdessa. Sylvia Kaakkuri uskoo, että paikkakunnalla vaikuttaa ilkeämielinen henkiolento ja hän etsiskelee salaopeista tukea sitä vastaan. Hilma ottaa rouva Kaakkurin ajatukset aivan liian vakavalta kannalta, ja mikä pahinta, Huugo erehtyy vierailemaan leskirouva Amalian viihtyisässä sala-anniskelussa…
(takakansitekstistä)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

442

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä