Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pyhät paholaiset

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Vauhdikas romaani tempaa lukijansa Venetsiaan, Pariisiin, Moskovaan, Varsovaan, rauhankokoukseen Lontooseen. Lyhyen ajan kuluessa tapahtumat saavat eri maiden tiedustelupalvelut kuumeiseen toimintaan.

Englinnan tiedustelupalvelun SIS:n päällikkö Davina Graham on lomailemassa Venetsiassa. Samassa hotellissa asuva yhdysvaltalainen ministeri murhataaan häikäilemättömästi. Pian murhataan yhtä salaperäisesti ranskalainen naisministeri perheineen. Kumpaankaan murhaan ei näytä olevan mitään motiivia, mikään tunnettu äärimmäisyysjärjestö ei ota veritekoja vastuulleen. "Sattumanvaraisten" murhien sarja jatkuu. Davina alkaa aavistaa, että murhilla on yhteyttä toisiinsa. Tapahtumat saavat lisää vauhtia, kun Davinan vanha apuri ja rakastettu Colin Lomax ryhtyy toimeen. Murhiin näyttää liittyvän salaperäinen MaNang-yhteisö, joka on värvännyt riveihinsä tunne-elämältään vammaisia nuoria eri maista. Mutta mikä on "Pyhimysten Liitto"?

Davina huomaa jälkien johtavan Moskovaan, mutta Davinan vanha vastustaja KGB:n päällikkö Igor Borisov on myös ymmällään. Jopa kansainvälisen vakoilutoiminnan kirjoittamattomat perussäännöt näyttävät nyt olevan uhattuna.

(takakansi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ilmestymisaika

Sivumäärä

307

Kustantaja

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

253

Ensimmäinen julkaisu

kyllä