Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tanssi puupalttoossa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Riemukas romaani Arttu Liivikankaan ja tämän perheen elämästä Harri Tapperin lämpimän humoristiseen ja omaääniseen tyyliin
Arttu Liivikangas on renki, joka pelastaa isäntänsä jäistä. Isäntä on tästä niin kiitollinen, että antaa Artulle Liivikankaan tontin. Arttu rakentaa sinne komean talon, kyntää pellot ja kilpailuttaa halukkaat vaimoehdokkaat. Kun sopiva vaimo löytyy, perustetaan Maikin kanssa kuusilapsinen perhe, neljä poikaa ja kaksi tyttöä.
Tanssi puupalttoossa -romaani seuraa Liivikankaan perheen elämää Lex Kallion ajoista sotien jälkeiseen uudelleenrakennusvaiheeseen saakka. Niin Arttu kuin Maikki ovat valloittavia uurastajia, jotka kasvattavat lapsiaan lujasti mutta lempeällä huumorilla. Liivikankaan lapsista kasvaa unelmoijia, itkijöitä, kirjaviisaita, suuria taistelijoita ­ja sairastuupa heistä eräs ankaraan opettajattaren tautiinkin. Sota verottaa myös Liivikankaan väkeä, ja Uralin takaa palaa laudoilla paikkailtu mies. Onneksi lapset ovat sillä välin pystyttäneet tanssilaiturin ja tanssiin käy kaunis kutsu.
Uutteruus ja nokkeluus, jälkikasvun elämä sekä sota-aika kerrotaan sellaisella lämmöllä ja ilolla, että kirjaa ei yksinkertaisesti voi laskea käsistään. Harri Tapperin myyttinen kieli lumoaa jälleen ja saa lukijan pyrskähtelemään naurusta mutta myös itkemään kaulakkain Liivikankaan itkijäpojan, Parkun, kanssa.
Palkittu ja rakastettu kirjailija Harri Tapper (s. 1929) on kirjoittanut upean teoksen, oikean suurromaanin. Tapperin edellinen historiallinen romaani Pitkäsuisten suku oli Finlandia-ehdokkaana vuonna 2002 ja sai Valtion kirjallisuuspalkinnon 2003.
(Atena)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

374

Kustantaja

Kieli