Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Skandaali

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Oudot tapahtumat käynnistyvät arvostetun, iäkkään kirjailija Suguron elämässä päivänä, jolloin hänelle luovutetaan merkittävä kirjallisuuspalkinto. Juhlaväen joukossa Suguro havaitsee tyrmistyksekseen täsmälleen itsensä näköisen miehen. mies hymyilee pilkallisesti ja katoaa. Hetken kuluttua päihtynyt taiteilijatar Motoko tervehtii kirjailijaa tuttavallisesti ja muistelee heidän tapaamistaan pahamaineisella punaisten lyhtyjen alueella.
Ja kuitenkaan Suguro – kunniallinen kristitty – ei ole mielestään koskaan edes nähnyt Motokoa. Vai onko? Epäluulo on kylvetty, ja ympäristö alkaa epäillä Suguron nuhteettomuutta. Ennen muuta Kobari-niminen lehtimies ryhtyy vainoamaan kirjailijaa päivin ja öin paljastaakseen hänen kaksoiselämänsä.
Silkasta uteliaisuudesta Suguro päättää mennä Motokon näyttelyyn. Seinällä on kuva, joka ”esitti miestä, jonka rumuus ei kummunnut kasvonpiirteistä, vaan sielusta”. Mies on Suguro.
Suguron uomiinsa asettunut elämä on järkkynyt, eikä sitä pysty pelastamaan edes matka nöyrän vaimon kanssa. Kaksoisolento ei jätä häntä rauhaan vaan näyttäytyy aika ajoin mitä odottamattomimmissa yhteyksissä. Suguron valtaa pelko, sitten ärtymys ja lopulta hän päättää tavata miehen. Tapaaminen järjestetään…

Shusaku Endo on Japanin arvostetuimpia nykykirjailijoita. Häneltä on aikaisemmin suomennettu romaanit Samurai ja Kuiskaus. Endon käsittelemät teemat liittyvät ihmisenä olemisen peruskysymyksiin, etiikkaan, rehellisyyteen. Niin nytkin: kuka oikeastaan on Suguron pelkäämä ja häntä samalla vastustamattomasti kiehtova kaksoisolento?
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

237

Kustantaja

Kieli

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

239

Kustantaja

Kääntäjä