Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sulkaturkki

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kertomus nuorista ihmisistä tamperelaisessa opiskelija-asuntolassa yhden lukuvuoden aikana. Olli Jalosen esikoisromaani kuvaa täydesti ja koskettavasti elämää juurettomassa yhteisössä, joka monille nuorille merkitsee ylimenovaihetta itsenäisyyteen. Olli Jalonen sai runsaasti kiitosta Otavan novellikilpailussa esiintulleesta kokoelmastaan Unien tausta.
Johan on opiskelujensa alkuvaiheessa, tekee välillä tilapäistöitä; isä on hiljattain kuollut, kiinnekohdat kotiin ovat katoamassa. Irmeli ja Ilkka ovat avopari, jolla ei mene niin hyvin kuin voisi toivoa. Heidän asiansa ovat kuitenkin ajautuneet sellaisiksi että eteenpäin on yritettävä yhdessä. Sinikka on asuntolassa uusi tulokas, omissa oloissaan viihtyvä tyttö, jonka lähinaapurit tuntevat siitä että hän osaa povata. Johan ja Sinikka löytävät toisensa, alkavat viihtyä. Kun Sinikka keväällä joutuu parantolaan, heidän välillään on jo tunne, jonka syvyydestä kummallakaan ei ole täyttä käsitystä. Taustahahmona tapahtumissa on raisu mustapartainen Niko, juopotteleva lenkkeilevä jutuniskijä. Loputtomien tarinoittensa takana Niko kuitenkin on vaipumassa yhä syvempään yksinäisyyteen.
Sulkaturkin henkilöt, niin sopeutujat kuin sopeutumattomat, on luotu taiten. He jäävät elämään lukijan mieleen. Olli Jalonen hallitsee monitasoisen kerronnan keinot.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

256

Kieli