Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Seitsemän salaperäistä tarinaa

Tyyppi
novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Tanskalaisen kertojan Karen Blixenin kirjailijanpersoonallisuudessa on alusta alkaen ollut jotakin loisteliasta ja lumoavaa. Mikään uudemman tanskalaisen kirjallisuuden tuote ei ole saanut osakseen sellaista menestystä kaikkialla maailmassa kuin ”Seitsemän salaperäistä tarinaa”. ”Tällainen kertomataide ylittää oman vuosisatamme”, ”tässä on todellinen suurteos, ei vain verrattuna omaan aikaamme”, sanovat amerikkalaiset ja englantilaiset arvostelijat.
Blixenin salaperäiset tarinat ovat monipolvisia, toinen toistaan viehättävämpiä kertomuksia, joiden omalaatuisille kauneusarvoille mikään juonenselitys ei tee oikeutta. Teoksen kertomuksilla, jotka on sijoitettu menneisiin vuosisatoihin ja kaukaisiin maihin, on omituinen, salaperäinen tenhovoima. Niissä kerrotaan, usein kehyskertomuksen puitteissa, jokin erikoislaatuinen tapahtumasarja, rakkaustarina, ihmiskohtalo tai monivivahteinen seikkailu, johon monesti punoutuu kertojan henkilökohtaisia mietteitä ja tunnelmia.
Näin nämä tarinat, jotka aina huipentuvat johonkin ratkaisevaan, perin odottamattomaan tapahtumaan, saavat merkillisen, moniulotteisen sävyn, joka kiihkeän intohimoisen tai suruvoittoisen sävelmän tavoin jää pitkäksi aikaa soimaan lukijan mieleen. Näiden kristallinkirkkaiden, kepeiden tai viiltävää tuskaa uhoavien tarinain viehätyksen salaisuutta on vaikea määritellä. Mutta ne vievät lukijan omalaatuiseen maailmaan, jonka lumous ei hevin laukea.
(takakansiteksti)
Tanskalaisen, paljon matkustelleen kirjailijan romanttisten ja fantastisten tarinoiden näyttämö on usein 1800-luvun aristokraattinen Eurooppa. Kertomukset ylistävät aatelisia hyveitä, kuten rohkeutta, jaloutta ja kunniantuntoa. Henkilöhahmot ovat kosmopoliitteja ja boheemeja.
(HS Klassikkoautomaatti)
Kirjallisuudenlaji
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
391
Kustantaja
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
235
Kääntäjä
Sarjamerkintä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
249
Kääntäjä
Sarjamerkintä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä