Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tangerin isokala

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Sodanjälkeinen kansainvälinen Tanger –salakuljettajien paratiisi. Onnensotureita, roistoja, kohtalokkaita vamppeja. Kultaa, ampuma-aseita, humausaineita. Marokko on herännyt vaatimana itsenäisyyttä. Suurvallat Ranskan johdolla haluavat eurooppalaisen komennon jatkuvan.
Tuomas Kontio on taiteen käsityöläinen, joka osaa yhtä ja toista, mutta tuhlaa aikaansa kuhnurien klubilla. Eräänä yönä hän osuu satamaan, missä merestä nostetaan surmattu mies. Legendaarinen journalisti Aleko Lilius ja salaperäinen Cynthia johdattavat pahaan pulaan joutuneen Kontion syntisen Tangerin sokkeloihin ja oopiumikuninkaan jäljille.
Boris hurtan ratkihauska veijariromaani on kiehtova ajankuva 1950-luvun Tangerista ja nostalginen paluu suomalaisen jännityskirjallisuuden kulta-aikaan. Se on kunnianosoitus seikkailukertomuksille, joissa suomalainen pärjäsi aina hyvällä tuurilla ja periksiantamattomalla sisulla. Kuinka käy tällä kertaa, kun nykyaikaiseen tapaan moni a inhimillisiä heikkouksia omaavat haaveksijat saavat vastaansa järjestäytyneen rikollisuuden.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

242

Kustantaja