Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kengurut

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kahden nuoren ”pas de deux”

Kiihkeä, väkevä allegro, verkkainen adagio, riuskasti vedetty coda. Nuoret ensitanssijat etenevät hallituin liikkein kuviosta toiseen. Siron ballerinan klassinen niskanuttura piirtää pehmeän kaaren, pojan vaalea tukka leiskahtaa.
Kauko-Uolevi Virtasen kolmannen romaanin tapahtumat sijoittuvat suomalaiselle romaanikirjallisuudelle tähän saakka tuntemattomaan elämänpiiriin. Kenguruissa tekijä kertoo lämpimästi ja estottomasti värikkäässä balettimiljöössä elävästä kahdesta nuoresta tanssitaiteilijasta kuuluisuuden kynnyksellä, heidän rakkaudestaan ja ponnisteluistaan niin ammatin kuin yksityiselämänkin vaikeuksien voittamiseksi.
Tekijä on noudattanut romaaninsa rakenteessa kolmiosaisen baletin pohjakuvioita. Päähenkilöiden pas de deux’tä, kaksintanssia myötäilevät muiden johtavien solistien ja koko balettikuoron kohtaukset – myös parrasvalojen ulkopuolella. Kerrontaa ja tapahtumia hallitsee musiikki, joka soi milloin kiihkeän eroottisena tai hellänä, milloin kipeätkin tunnot vaientavana, voitonriemuisena.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

356