Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Miami

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kaikki saa alkunsa siitä, kun kolmannella luokalla koulua käyvä Omar törmää rasistiseen nahkatakkikolmikkoon. Vaikka Omar selviää välikohtauksesta naarmuitta, hänen vanhemmat veljensä Ali ja Abdi päättävät kostaa pelottelun nahkatakeille. Pian yksi Omaria pelotelluista nahkatakeista löydetään kuolleena, ja koston kierre alkaa nahkatakkien ja somalien välillä Malmilla.

Samalla Malmin rikospoliisi selvittää niin lasten pelottelua kuin kuolemantapaustakin. Tutkimuksessa on ylimääräistä latausta, koska sitä selvittävät kokeneet poliisit Vaara ja Parviainen kilpailevat ylennyksestä, ja tapauksen ratkaiseminen voisi kallistaa vaakakupin toisen puolelle. Vaan osaako poliisikaan ennakoida, mitä kuolemantapauksesta voi seurata?

Hannu Vuorion Miami on Malmille sijoittuva rikosromaani, jossa kuvataan rasististen nahkatakkien ja somalien kireitä suhteita. Tapahtumia selostetaan useiden eri henkilöiden näkökulmista. Erityisesti tuodaan esiin maahanmuuttajien asemaa suomalaisessa yhteiskunnassa.

(Matti Järvinen/ Sanojen aika)
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Nimi
Alanimeke
romaani
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
307
Kustantaja