Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Yö on oranssi häkki

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Anni asuu komeaa, vanhaa ja villiä taloa, jota ympäröi rehevä puutarha. Talon ullakko kätkee äidin salaisuudet. Aviomies on lähtenyt ja aikuinen tytär vierailee harvakseltaan. Anni on tavannut vuosikausien jälkeen nuoruudenrakkautensa, valokuvaaja Henrin, jota riivaavat omat keski-iän ja menneisyyden demonit. Annikaan ei ole vielä avannut lapsuutensa lukkoja. Näyttelijätär äidin itsekkyyden varjosta kasvoi hento kukka, joka osasi rakastaa yhtä hennosti. Paitsi nyt, kun intohimo on ryöpsähtänyt kaikkiin väreihin. Rakkaus vaatii uskallusta, peiliin katsomista.
(Satu Vähämaa/ Sanojen aika)
Yö on oranssi häkki on tiheän kaunis ja julma tarina rakkaudesta. Henri on valokuvaaja, yksinäinen kulkija, joka yrittää vahingoittaa kaikkia jottei itse vahingoittuisi. Anni on pienentänyt itsensä ensin näyttelijä-äidin ja sittemmin miehensä varjoon. Salaa hän kuitenkin uhmaa kumpaakin pakenemalla omaan yksityisyyteen.
(takakansiteksti lyhennettynä)

Päähenkilöt

Tarkka aika

Alkukieli

Tekstinäyte

Omassa vuoteessaan Anni valvoi koko yön. Henri oli mennyt studiolle. Henri oli sanonut tekevänsä kuviaan mieluiten öisin: illalla oli ensin Anni, ja heti hänen jälkeensä kuvat. Anni ja kuvat olivat päällekkäin Henrin mielessä kuin kuvatkin olisivat ihmisiä.

Anni tunsi elävänsä niin kuin ei olisi ollenkaan naimisissa; hän kantoi Henriä sisällään kuin maisemaa ja eli kahta elämää, omaansa ja ulospäin näkyvää.

Salainen jätti jälkiä, joita hän siivosi pois näkyviltä, mutta ne jäivät hänen päähänsä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

111

Kustantaja