Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Jäähyväiset unelmille

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Hanhivaara toimii nyt Helsingin rikospoliisin tutkijana ja tutkittavaksi tuleekin visainen juttu. Varakas nainen, Laila Erkkilä, on murhattu. Aviomiehellä Jari Erkkilällä on pitävä alibi, mutta Hanhivaara epäilee hänen tilanneen palkkamurhaajan paikalle.
Hyvä murhaajaehdokas on Ralf Kiimanen -niminen pikkurikollinen, joka vakuuttaa olevansa syytön. Kiimanen palvoo tyttöystäväänsä Kaarinaa, ja tämä puolestaan kertoo piakkoin avioituvansa Erkkilän kanssa. Kaikki kolme tavoittelevat tahoillansa vaurasta tulevaisuutta. Asioita edistämään tarvitaan myös suomalainen hämärämies ja virolainen ammattitappaja.
Kuvio mutkistuu ja Hanhivaara tuskastuu. Hän on toivonut jättäneensä jo taakseen kyynisyyden, mutta nyt se ilmenee piikikkäinä kommentteina ja lopulta myös outona toimintana, johon Hanhivaara joutuu turvautumaan selvittääkseen rikoksen.
(takakansiteksti)
Ylikonstaapeli Hanhivaara on siirtynyt Helsingin rikospoliisiin. Hän on sopeutunut työyhteisöön, mutta kärsii yksinäisyydestä suuressa kaupungissa. Hanhivaaran eteen tulee visainen juttu: varakas kulosaarelaisnainen löytyy surmattuna kotoaan. Surmatun naisen aviomies Jari Erkkilä on syyllisehdokas numero yksi, vaikka Hanhivaaran harmiksi miehellä on vedenpitävä alibi.

Kaikki ei ole sitä, miltä näyttää. Varsinkin, kun mukaan kuvaan astuu Ralf Kiimanen, pikkurikollinen ja Hanhivaaran tuttu menneiltä vuosilta, Kiimasen tyttöystävä Kaarina, joka haluaa rikastua hinnalla, millä hyvänsä, virolainen kaappi ja palkkatappaja Jaak Kallas sekä jokapaikan höylä ja rikollisen maailman yleismies Viikki. Kaikki he vuorollaan sekoittavat pakkaa - selvää ei ole kuka käyttää hyväksi ja ketä.

Kirstilä kuljettaa juonta sujuvasti yllättävään loppuun saakka.
(Laura Norris/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

jännitysromaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

262

Kustantaja

Kieli