Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Maakiila

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Taisto Harra on kirjoittanut mittavimman, puhuttelevimman romaaninsa. Maakiila on täynnä koettua ja nähtyä elämää, rakennustyömaan ääniä, ihmisten toiveita ja pettymyksiä murroskauden Suomessa. Se on ”tosi” niin kuin vain parhaat romaanit ovat.

Eletään 50-luvun alkupuolta, maa alkaa toipua sodan taakasta. Kun Teiskontien työmaalla työnantaja ja työntekijät joutuvat napit vastakkain, herää monia kysymyksiä: millaisilla säännöillä nyt pelataan, miten pitkälle lakko-oikeus ulottuu, muuttiko sota mitään?
Ammattiyhdistysliike on vasta elpymässä, kommunistit ja demarit kilvoittelevat ihmisten kannatuksesta. Mutta työmiehen aika tuntuu menevän siihen mikä tähdellisintä on, työhön ja sen saamiseen ja pitämiseen, perheen toimeentulon säilyttämiseen ja – haaveissa – elintason nostaminen.
Luottamus mies Toivo Horsma tuo työmaalle italialaiset lakot. Pienet ryhmät pysäyttävät työmaan koko toiminnan kerran toisensa jälkeen. Taustalla on Puolue, joka käskee toimimaan ja vaatii tottelemaan. Aate ja kovan elämän jokapäiväiset vaatimukset törmäävät vastakkain. Lakko ei elätä. Sankaruuden hinta on kallis sille, jolla on perhe, velka ja korko kannettavana.
Ja jossain kaukana heidän näköpiirinsä takana tapahtui jotain sellaista, joka järkytti myös Puoluetta. Stalin oli kuolut ja Georgi Malenkov uudisti Moskovassa Neuvostoliittoa. Ne, jotka tiesivät, odottivat muutosta, uuden aikakauden alkamista.

Maakiila ei ole vain kirja menneestä. Taisto Harran kerronta avaa näkymiä, jotka ulottuvat tähän päivään asti.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

393

Kustantaja

Kieli