Pelkkää anarkiaa

Tyyppi

novellikokoelmat
pakinakokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Woody Allen jälleen vauhdissa. Tämä 25 vuoden hiljaisuuden jälkeen julkaistava uusi tarinakokoelma ei kirjoittajan mukaan vastaa pelkästään syvällisiin inhimillisen olemassaolon kysymyksiin, vaan on samalla myös juuri sopivan kokoinen minkä tahansa liian lyhyen pöydänjalan alle estämään keikkumista.

Allenin jutut jäljittävät nykyajan ihmeellisiä ilmiöitä ja liikkuvat elokuvateollisuuden harmaalla alueella. Sankareissa on roima annos itseironiaa, ja he joutuvat yksi toisensa jälkeen allenmaiseen pyöritykseen, olipa kyse sitten statistinäyttelijäksi päätymisestä tai uuteen vaateteknologiaan tutustumisesta.

Allen antaa kyytiä koko länsimaiselle kulttuurihistorialle. Miltä esimerkiksi voisi kuulostaa musikaali, jossa aarioita pääsevät virittelemään niin Sigmund Freud kuin Ludwig Wittgensteinkin? Viittausten osalta teos onkin suoranainen runsaudensarvi. Allenin elokuvien ystäville taas on tarjolla verbaalista ilotulitusta ja absurdeja tarinankäänteitä, mutta elokuvamaailman, juutalaisuuden ja newyorkilaisuuden lisäksi kirjoittajalla on sanansa sanottavana paljosta muustakin – esimerkiksi asuntokaupoista ja gastronomian ylilyönneistä.

”I am greatly relieved that the universe in finally explainable. I was beginning to think it was me.”
- Woody Allen
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

169

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

158

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä