Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Adriana Sposa

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Françoise Mallet-Jorris (synt. 1930) on useasti palkittu realistisen perinteen kirjailija. Tässä uusimmassa romaanissaan hän punoo kertomuksen, jossa osaset ovat näennäisen hajallaan vain kietoutuakseen lopussa yhtenäiseksi kuvioksi – tarinaksi kahdesta naiskohtalosta.
25-vuotias Adrienne hylkää pienen tyttärensä Loun ja koko entisen elämänsä elääkseen Italiassa rakastettunsa Ciacomo Sposan kanssa.
Tästä joutuu maksamaan Lou, kapinalliseksi ja elinvoimaiseksi nuoreksi naiseksi varttunut tytär. Adriennen kuoltua hän lähtee jäljittämään ikuisesti länsäolevaa, mutta myös ikuisesti poissaolevaa äitiä pystyäkseen vihdoin ymmärtämään tätä tai irrottautumaan tästä lopullisesti.
Tämä ei ole helppo tehtävä. Jokainen Adriennen lähelle joutunut on tuntenut hänen säteilyvoimansa, aavistellut hänessä yhteen sulautuneena rakkauden ja pahuuden – kaksi toisensa kumoavaa ja silti rinnakkaista totuutta.
Opettaako kiihkeä etsintä Loun hyväksymään äidin kaikkine ristiriitaisuuksineen, vai jääkö häntä piinaamaan sama rakkauden arvoitus kuin Adriennea?
(takakansiteksti)
Aiheet ja teemat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
335
Kustantaja
Kieli
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika