Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Adriana Sposa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Françoise Mallet-Jorris (synt. 1930) on useasti palkittu realistisen perinteen kirjailija. Tässä uusimmassa romaanissaan hän punoo kertomuksen, jossa osaset ovat näennäisen hajallaan vain kietoutuakseen lopussa yhtenäiseksi kuvioksi – tarinaksi kahdesta naiskohtalosta.
25-vuotias Adrienne hylkää pienen tyttärensä Loun ja koko entisen elämänsä elääkseen Italiassa rakastettunsa Ciacomo Sposan kanssa.
Tästä joutuu maksamaan Lou, kapinalliseksi ja elinvoimaiseksi nuoreksi naiseksi varttunut tytär. Adriennen kuoltua hän lähtee jäljittämään ikuisesti länsäolevaa, mutta myös ikuisesti poissaolevaa äitiä pystyäkseen vihdoin ymmärtämään tätä tai irrottautumaan tästä lopullisesti.
Tämä ei ole helppo tehtävä. Jokainen Adriennen lähelle joutunut on tuntenut hänen säteilyvoimansa, aavistellut hänessä yhteen sulautuneena rakkauden ja pahuuden – kaksi toisensa kumoavaa ja silti rinnakkaista totuutta.
Opettaako kiihkeä etsintä Loun hyväksymään äidin kaikkine ristiriitaisuuksineen, vai jääkö häntä piinaamaan sama rakkauden arvoitus kuin Adriennea?
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

335

Kustantaja

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Kieli