Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Puutarhurin vuosi

Tyyppi
pakinakokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Kevään läheisyys villitsee ikään ja sukupuoleen katsomatta kaikki puutarhan omistajat ennen näkemättömään hurmioon. Vaikka lunta olisi maassa metrikaupalla, he jonottavat maanviljelystarvikekauppojen edustalla, tappelevat siemen- ja sipulipusseista, keskustelevat kaiken muun unohtaen eri kasvi- ja kukka laatujen eduista ja varjopuolista ja antavat toisilleen asiantuntevia neuvoja lannoitteista, mullasta ja kastelusta. Tästä ei-puutarhanviljelijöitä suuresti huvittavasta joukosta on Karel Čapek, kuuluisa tšekkiläinen humoristi, kirjoittanut tämän vekkulin kirjan, jossa hän kuvailee näiden ’himopuutarhurien’ hupaisia edesottamuksia vuoden kahtenatoista kuukautena.
(takakansiteksti 1984)
Puutarhurisihminen on syntynyt varmasti jalostuksen eikä luonnollisen kehityksen tuloksena. Jos hän olisi syntynyt luonnostaan, hän olisi toisennäköinen; hänellä olisi kovakuoriaisen jalat, jotta hänen ei tarvitsisi kyykkiä, ja siivet toisaalta koristeeksi, toisaalta siksi, että hän voisi liidellä kukkapenkkiensä yllä.

Puutarhurin vuosi on riemukas klassikko, joka ilahduttaa jokaista joka on joskus työntänyt sormensa kasvimaan multaan. Karel Capek kuvaa pakinoivaan tyyliin puutarhurin vuodenkierron, johon mahtuu kaikenlaista kommellusta ja ilonaihetta; kitkiessä puutuvia raajoja ja vihamielisiä vesiletkuja, mutta myös suloisia ruusuja, ylväitä leijonankitoja ja täyteläisiä krysanteemeja.
(2002)
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Tapahtuma-aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Kieli
Ilmestymisaika
Sivumäärä
159
Kustantaja
Kääntäjä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
208
Kustantaja
Kääntäjä
Sarjamerkintä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
172
Kustantaja
Kääntäjä
Kuvittaja