Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Myrkkypuun siemen

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Lähetyssaarnaaja Nathan Price saapuu vaimonsa ja neljän tyttärensä kanssa Belgian Kongoon vuonna 1959. Naiset joutuvat huomaamaan, että kaikki, mitä he ovat tuoneet mukanaan aina raamatusta kukkien siemeniin, muuttaa hallitsemattomasti muotoaan Afrikan maaperällä, Isän fanaattinen ristiretki sekä Afrikan rehevöivä kauheus ja kauneus vaikuttavat peruuttamattomasti jokaisen elämään. Naisten tarinaan kietoutuu myös Kongon traaginen kohtalo: itsenäisyystaistelu Belgian siirtomaahallintoa vastaan sekä asema suurvaltapolitiikan ja maailmankaupan pelinappulana.
Myrkkypuun siemen on intohimoinen ja väkevä tutkimusmatka ihmisyyteen ja toisiinsa punoutuviin, säihkyvän kauniisiin ja synkän humoristisiin ihmiskohtaloihin. Ennen kaikkea se on kuitenkin viiden naisen selviytymistarina, jossa pelastuksen tuovat rakkaus, luottamus sekä perheen ja oman minän eheytyminen.

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Asiasanayhdistelmät

Tekstinäyte

Tuona yönä pystyin vielä ihmettelemään, miksi hän ei auttanut minua. "Uutta sattuu, ha, pahuutta sattuu." Enää en ihmettele lainkaan Tuo yö on merkkinä elämäni pimeästä keskiöstä, hetkestä, jolloin kasvaminen päättyi ja pitkä, alaspäin viettävä luiska kuolemaan alkoi. Pidän nyt ihmeenä sitä, että pidin itseäni pelastamisen arvoisena. Mutta minä pidin. Voi, miten pidinkään.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

559

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

501

Kustantaja

Ensimmäinen julkaisu

kyllä