Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Menestyksen hinta

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

”Menestyksen hinta I-II” kertoo amerikkalaisen kirjailijan tarinan. Youngblood Hawken osaksi tulee kohtalo, joka on lukemattomien ihmisten toiveuni: jättiläismenestys. Nuori mies ponnahtaa kuuluisuuteen esikoisromaanillaan ja pysyy jatkuvasti yleisön suusuosikkina. Asema tuo mukanaan kaiken, mitä siihen kuvitellaankin liittyvän: suuret tulot, julkisuuden, menestyksen Hollywoodissa, Broadwaylla, seurapiireissä. Hawke on kuuluisuus, kirjallisen taivaan kiintotähti.
Mutta hän on muutakin: hän on valtava taloudellinen tekijä, joka toisille merkitsee tuloja, toisilla uhkaa. Mitä suurempi menestys, sitä katkerampi kateus, sitä suuremmat hänen varaansa lasketut sijoitukset, sitä monipäisempi hänestä osansa vaativien ihmisten määrä. Sukulaiset, kustantajat, filmituottajat, arvostelijat, ihailijattaret, yleisö – kaikki tuon laskemattoman tekijän, kirjailijan luomisvoiman varassa. Miten pitkälle se riittää, miten hän voi sitä suojella?
Hawken elämän naisista kolme nousee etualalle: hänen äitinsä, ovela ja naiivi, ahne ja rakastava Mrs. Hawke on heistä pysyvin; kaunis, laskelmoiva, vaikutusvaltainen Frieda Winter on hänen elämänsä kevätmyrsky; ankara ja ymmärtävä, ylpeä ja arka Jeanne Green on se nainen, jolle hän kirjailijana on eniten velkaa ja joka erottamattomimmin punoutuu hänen vaiheisiinsa.
Herman Woukin suuret romaanit ”Cainen kapina” ja ”Marjorie” muistetaan kirjallisina tapauksina. ”Menestyksen hinta” on uusi todistus Woukin suurista kertojanlahjoista. Sen päähahmona on luova yksilö, mutta se laajenee koko amerikkalaisen yhteiskunnan kuvaukseksi unohtumattomalla, mukaansatempaavalla tavalla.
(takakansiteksti)

Päähenkilöt

Asiasana tai oma avainsana

Tekstinäyte

Oletko koskaan tuntenut kuuluisuutta ennen hänen kuuluisaksi tuloaan? Se saattaa olla harmillista muisteltavaa, sillä todennäköistä on, että hän näytti sinusta samanlaiselta kuin kaikki muutkin ihmiset.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ilmestymisaika

Sivumäärä

741

Kustantaja

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

920

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä