Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Maailman valtias

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Vuonna 1978 alkaa Lähi-idässä kiehua. Persian shaahi päättää hankkia oman ydinaseen. Plutoniumia maassa onkin, tarvitaan vain ulkomainen asiantuntija joka että pommi toimii.
Saudi-Arabia puolesta ryhtyy modernisoimaan armeijaansa. Siihen se tarvitsee Yhdysvaltojen asetoimituksia. Tämä sopii New Yorkin pankkiireille, jotka katselevat nälkäisesti saudien öljydollarivuoria.
Pääosan esittäjäksi jännitysnäytelmään saapuu amerikkalainen pankkiiri Bill Hitchcock, finanssinero, kyynikko ja playboy. Hitchcock toimii saudien taloudellisena neuvonantajana ja siinä sivussa piirittää sveitsiläisen atomifyysikon kaunista tytärtä Ursula Hartmania. Tytön isä taas työskentelee shaahin laskuun…
Räjähdys lähestyy väistämättä, räjähdys joka pudottaa polvilleen koko rappeutuneen teollistuneen länsimaailman. Mutta samalla se sekoittaa täydellisesti kaikkien asianosaisten laskelmat…

Sveitsiläisen pankkiirikirjailijan jännäri kansainvälisen politiikan ja rahamaailman huipulta kertoo tapahtumista jotka ovat kuin huomispäivän kuumimmista lehtiotsikoista. kolmatta vuotta amerikkalaisten bestsellerlistojen kärjessä pysynyt teos puhuttaa maailmaa.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

328

Kustantaja

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

354

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä