Käsi sydämellä

Tyyppi

sarjakuva-albumit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Tosiasioita maailmalta on satiirinen, pseudotieteellisiä ilmaisukeinoja hyödyntävä sarjakuva. Norjalainen Karstein Volle (s. 1974) oli kehitellyt sarjaa, joka kertoisi ”opettavaisesti” elämän oravanpyörän pyörimisestä. Koitti syyskuu 2001, New Yorkissa jysähti ja sen myötä totuus ja fiktio loksahtivat yhteen Vollen mielikuvituksessa.

Tosiasioita maailmalta (Fakta fra verden) on kuuden vuoden aikana ehtinyt ilmestyä yli 20 pohjoismaisessa julkaisussa, ja Norjassa sarjasta on julkaistu tähän mennessä kolme kokoelmateosta. Tosiasioita ilmestyy nykyisin esimerkiksi Dagbladetissa, Norjan toiseksi suurimmassa sanomalehdessä.

Tosiasioiden voimakas sanoma ja vahva graafinen tyyli säestävät hykerryttäviä vääriä johtopäätöksiä oikeista asioista. Tosiasioita maailmalta -sarjan jokainen jakso on sarjakuvamuotoinen pakina. Volle piikittelee terävästi maailman tilaa ja riisuu aikamme ilmiöt, poliitikot ja suuryritykset paljaiksi. Sarjaa on sekä ihasteltu että inhottu, syytetty pseudo-intellektuelliksi ja terrorismin ylistykseksi, mitä se ei ainakaan ole. ”Tosiasioita tulee aina pysymään sarjana joka ei jätä ketään kylmäksi”, Volle toteaa.

(Arktinen banaani)

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

100 tosiasiaa maailmalta

Ilmestymisaika

Sivumäärä

128

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli