Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Satamasta satamaan

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Mitä voi tapahtua yksinäisen äidin pojalle, joka lapsuuden ristiriitojen keskeltä joutuu laitosympäristöön ja sieltä edelleen raivaamana tietänsä oman yksilöllisen onnensa paikoille? Voiko sellainen nuori ihminen onnistua elämässä, joka kantaa kuormanaan onnettomia perintötekijöitä? Voiko särkyneen kunnianhimon ja pettyneen rakkauden pirstaleista rakentaa jotakin eheätä, kelvollista?
Norjalainen kansakoulujentarkastaja Carl Sundby käsittelee suorastaan taiturimaisella tavalla kriisien ja ristiriitojen ja monenlaisen rakkauden keskellä elävän Tommy Hegerin maailmaa. Sundbyn laajahko romaanituotanto on muodostunut käsitteeksi suomalaisen hyvän kertomakirjallisuuden ystävien keskuudessa. Tätä kirjaa edeltäneessä teoksessa Äitinsä poika – joka on täysin itsenäinen alkuosa nyt lukijan kädessä olevaan teokseen – Sundby kuvasi Tommyn lapsuutta ja nuoruutta. Tämän kirjan sivuilla lukijan eteen piirtyy kuva nuorukaisesta, joka valmistautuu aloittamaan elämäänsä: tekemään työtä, rakastamaan, taistelemaan.
Satamasta satamaan kuvaa osuvasti nuoren ihmisen unelmia ja toiveita, pyrkimyksiä ja päämääriä. Toivorikkaudessaan kirjan teksti on valoisaa; kylmien todellisuuksien ja elämän armottomuuden kuvauksessa kerronta on peittelemätöntä. Monet aikamme nuoret löytävät oman elämänkuvansa piirteitä sodan varjossa elävän Tommy Hegerin maailmasta.
Kirja on sympaattisesti kristillishenkinen. Satamasta satamaan kuuluu elämänkatsomuksellisen kertomakirjallisuuden valioluokkaan.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

262

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä