Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vetää kaikista ovista

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Neliosaiseksi kasvavan Lohja-sarjan ensimmäinen osa on historiallisesti värikäs ajan kuva Lohjan teollistumisen alkuvaiheista 1920-luvun Suomessa. Romaanissa seurataan kauppias Hännisen kotiutumista paikkakunnalle sekä kilvoittelua paikkakunnan napamiehen Julinin kanssa.Kirjan kieli on herkullista Lohjan murretta.
(Riitta Tenni/ Sanojen aika)
Vakaa ja itsetietoinen se läntisen Uudenmaan maalaiskylä on ollut vuosisatoja. Mutta tulee uusi aika sinnekin, tulee tehtaita ja työväkeä muualta. Eletään kansalaissodan jälkeistä aikaa. Ihmiset ovat levottomia, uutta ja parempaa hakee jokainen. Kauppias Hänniselle toiveiden kohde on kylän ensimmäinen kivitalo, Gröönroosin kipakalle punaleskelle taas työväen vallankumous. Unensa kullakin, tahtovat vain elämän oikut päästä toiveille kepposensa tekemään. Ja sittenkin – kaiken touhun ja hössötyksen keskeltä voi löytyä se mikä on arvokkainta: ihmisten välinen kiintymys, ystävyys, rakkaus. Romaanin kuvakulmat vaihtelevat ja kattavat riemukkaan sattuvina lähes koko ajan ja yhteisön, olipa kyseessä intomielinen opettaja tai viinakaupalla rikastuva trokari, uusien koneiden hullaannuttama maanviljelijä tai entiseen punakaartilaiseen rakastuva perhetyttö.
(takakansiteksti)
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tapahtuma-aika
Tarkka aika
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Tekstinäyte
Hänniskä rupesi katselemaan silmät sirrillään puiden latvoihin. Paljaat oksat liikahtelivat ilman värähtämättäkään, rapisivat itsekseen iankaikkisina kunnes nekin kumminkin joskus kuolisivat kun kirves kävisi. Hän seisoi selin taloon, jonka emäntä oli. Hänessä oli kaikki kaksikerroksisen rakennuksen voima ja vankkuus.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
300
Kääntäjä
Sarjamerkintä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
289
Kustantaja
Sarjamerkintä