Suomen Näytelmäkirjailijaliitto ry

kuvaus

Suomen Näytelmäkirjailijaliitto on kirjailijoiden itsensä perustama järjestö, joka on toiminut vuodesta 1921. Liitossamme on yli 450 jäsentä, jotka kirjoittavat näytelmiä, elokuva-, tv-, kuunnelma- ja multimediakäsikirjoituksia. Jäsenistöön kuuluu suomen- ja ruotsinkielisiä kirjailijoita.
Edistämme jäsentemme ja muiden oikeudenhaltijoiden (mm. perikuntien) ammatillisia, tekijänoikeudellisia ja taloudellisia etuja. Neuvottelemme ja solmimme sopimuksia sekä kehitämme alan yleisiä toimintamalleja yhdessä teattereiden, tv-kanavien ja tuottajien kanssa. Toimimme myös tiiviissä yhteistyössä taiteilija- ja tekijänoikeusjärjestöjen sekä julkishallinnon kanssa ammatillisten pyrkimysten edistämiseksi.

Ylläpidämme kotimaista näytelmäkirjastoa. Välitämme näytelmäkirjallisuutta sekä solmimme esitysoikeussopimuksia Suomessa ja ulkomailla. Lisäksi tarjoamme näytelmien valintaa koskevaa neuvontaa ja vastaamme tiedusteluihin tekijänoikeus-, sopimus-, ja apuraha-asioissa.

Näytelmäkirjailijaliiton perustehtävä ei ole vuosien varrella ja uusien medioiden mukana muuttunut: edelleenkin se huolehtii kirjailijoiden eduista ja edistää suomalaista draamakirjallisuutta.