Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Veikeitä juttuja

Tyyppi
satukokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Miten kameli sai kyttyränsä, leopardi täplänsä ja norsu kärsänsä ja miten aakkoset syntyivät? Nämä hurmaavat syntytarinat ja yhdeksän muuta on kerrottu Rudyard Kiplingin lastenkirjaklassikossa Alkutarinoita.

Kirjailijan itsensä taidokkaasti kuvittama Alkutarinoita on Viidakkokirjan ohella Kiplingin tunnetuimpia lastenkirjoja ja osa hänen keskeistä tuotantoaan. Vuonna 1902 ilmestyneen kirjan uuteen suomennokseen on sisällytetty myös aiemmista, 1920- ja 1950- luvuilla julkaistuista suomennoksista pois jätetyt runot sekä kirjan koko alkuperäinen kuvitus.

Rudyard Kipling (1865-1936) oli tuottelias kirjailija, joka sai Nobelin kirjallisuuspalkinnon jo vuonna 1907. Kiplingin lastenkirjat kiehtovat yhä uusia sukupolvia, ja ne tarjoavat ajattelun aihetta paitsi lapselle myös varttuneemmalle lukijalle.
(Alkutarinoita, 2013)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
181
Kustantaja
Ilmestymisaika
Sivumäärä
213
Kustantaja
Kääntäjä
Lisätietoja
Julkaisu on suomennettu aiemmin nimillä Veikeitä juttuja pienille lapsille (WSOY 1925) ja Norsunlapsi ja muita veikeitä juttuja (WSOY 1954)
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Alanimeke
pienille lapsille
Ilmestymisaika
Sivumäärä
204
Kustantaja
Kääntäjä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
160
Kustantaja
Kääntäjä