Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hyppy syvyyteen

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Jakke ja Make ovat yläasteikäiset ystävykset, joita yhdistää huumorintaju ja hurjapäisyys. Kesäloma on jo lopuillaan, kun he elokuisena iltana kipuavat portaita Laajavuoren hyppyrimäen huipulle asti. Euronkuvat silmissä vilkkuen he etsivät Matti Nykäsen viimeisiä hyppymonoja, jotka ovat kadonneet. Korkealta kiikaroidessaan pojat sattuvat näkemään, miten jotkut kaivavat lähistöllä maahan isoa kuoppaa. Kuoppaan heitetään auton takakontista iso paketti ilmeinen miehen ruumis!

Kun kaivajat huomaavat pojat ja lähtevät heidän peräänsä, Jakella ja Makella ei ole muuta ratkaisua kuin paeta alas, uskomattominta mahdollista reittiä...

Kun poliisi seuraavana päivänä ei usko heidän tarinaansa, poikien on pakko ryhtyä omiin tutkimuksiin. Pitkin matkaa he joutuvat kihelmöivän jännittäviin tilanteisiin niin öisellä poliisiasemalla kuin vilkkaassa lomahotellissakin.

Kun tunnettu urheiluvalmentaja katoaa hotellilta, persoonallinen rikospoliisi Veijo Muusi alkaa myös selvitellä tapausta. Vähitellen hänen ja poikien polut risteävät. Mutta kuka on salaperäinen Legioonalainen, jolle Make aina välillä tekstailee?

Hurtti huumori ja huimat käänteet vievät vauhdikkaasti poikia, mutta toisinaan elämä pysäyttää pohtimaan kummallisuuttaan. Kaverusten kotikaupunki Jyväskylä herää tarinassa eloon koko kesäisessä hehkussaan.
(Tammi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

171

Sarjamerkintä