Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sinisilmä

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kertomus naisesta miesten maailmassa.

Pirjo Tuominen, Mariaanan kirjoittaja, kuvaa uudessa romaanissaan naista miesten maailmassa. Tapahtumapaikkana on nykyajan Lahti ja taustalla sen vilkas liike-elämä.

Ulla Wiirta joutuu miehensä kuoltua ottamaan vastuun huonekaluliikkeen johtotehtävissä. Takana ovat talouselämän hullut vuodet, edessä lamavuosien vaativat vaihtoehdot. Miten hän hallitsee uuden asemansa, uuden elämänsä liike- ja ihmissuhteiden verkossa naisena ja liikenaisena?(Takakansiteksti)

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Tekstinäyte

"Lahteen tulee rahaa ovista ja ikkunoista":
Sanonta oli vanha, mistä olikaan mieleen iskostunut.
Esa Vainikainen oli noussut Radiomäelle, kävellyt verkkaisesti kevätillan autereessa. Vesijärven takana ruskotteli taivas poutaa luvaten, järven laakeus heijasteli värejä.
Silmä puntaroi näkemäänsä: kaunista oli.
Maisema eteläisen Salpausselän korkeimmassa kohdassa oli uljas. Kaukana polveilivat vedet, tummat metsät kätkivät Tiirismaan kvartsiittihuippuja. Ei ollut toista tällaista kaupunginpaikkaa Etelä-Suomessa, ajatteli Vainikainen, ei korkeampia vuoria, uhkeampia harjuja, ei selkeämpiä merkkejä jääkauden voimasta.
Eteläpuolella putosi harju jyrkkänä. Muinaismeren pohjasavikoilla makasivat pellot asutuksen peittäminä. Siellä alkoi Porvoonjoki, entinen elinhermo Hämeen ja meren välillä. Nyt tungeksi elämä Helsingintien mutkissa moottoreiden voimilla. Hämeessä oli kiinteä asutus jo silloin, kun Uusimaa oli pelkkää korpea. Ei tultu niihin aikoihin tänne rannikolta ylimielisinä niin kuin nykyisin, hymyili Vainikainen itsekseen."
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

314

Kustantaja

Kieli