Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Paholaisen huilu

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Merkityksellisempää elämää janoava Rushaw Fird, tuore Szog-jumalan pappi, saapuu ensimmäiseen asemapaikkaansa, Randorin kuningaskunnan pääkaupunki Cosdelmaxiin. Haaveissa hänellä on lähetyssaarnaajan tie, mutta epävarmuus omista kyvyistä jäytää mieltä.
Kuningaskunnan sisällä on käynnissä valtataistelu. Kardinaali on uskonnon varjolla vetämässä välistä. Hän on perustanut omat suojelujoukkonsa, joka on alkanut terrorisoida kaupunkia. Mikä tahansa asia voisi ratkaista kauhun tasapainon kardinaalin eduksi.
Kaukaisen vuoren uumenissa on kardinaalin kannattajien piilottama huilu, joka sisältää maagisia voimia. Kuningatar päättää salaa auttaa ratkaisua kuninkaan eduksi ja palkkaa välittäjänsä kautta soturijoukon hakemaan tuota kallisarvoista esinettä.
Kuin sattumalta Rushaw kohtaa salaperäisen puolihaltija Iyorn Eglamarin. Tämä tarjoaa Rushawille paikkaa pienessä palkkasoturijoukossaan. Etsintäretkellä Rushaw oppisi selviytymistaidot tulevaan vaaralliseen ammattiinsa.
Rushawin kiihkeä vakaumus joutuu koetukselle jo ensimmäisinä päivinä palkkasoturin raadollisen elämän paljastuessa. Monitaitoinen nuori kaunis naisvaras saa joukon nuorimpien päät pyörälle. Öinen taistelu tekee särön sekä Rushawin sieluun että joukon yhtenäisyyteen. Vastoinkäymisten, verenhimoisten peikkojen ja mustan magian kohtaamisen jälkeen retken kohde, Paholaisen huilu löytyy. Kuitenkin kiero petos ratkaisevalla hetkellä jättää Rushawin ja muut avuttomina vihamielisille seuduille.
Selviytyykö joukko hengissä takaisin ihmisten ilmoille? Mikä lopulta on Paholaisen huilu? Miten retki vaikuttaa Rushawiin, hänen vakaumukseensa ja elämäänsä?
(Myllylahti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

314

Kustantaja