Kiitollinen sammakko ja muita satuja järviseudulta

Tyyppi

satukokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kirjassa on yksitoista satua, joissa liikutaan Justuksen ja Aatoksen, isän ja pojan mökkireissujen maisemissa. Mökkiranta, järvi ja sitä ympäröivä metsä kaikkine pienine ja suurine eläimineen ja olioineen herää henkiin Justuksen askelten myötä.

Ensimmäisessä sadussa Justus pelastaa kaivonpohjalta sammakon, eivätkä kesämökin asukkaat voi arvata, kuinka kiitollinen sammakko heidät palkitseekaan henkensä pelastamisesta.

Justuksen silmin metsän olennot heräävät eloon yksi kerrallaan, tosi ja satu vuorottelevat. Metsän viimeisen noita-akan mökkiin kipittää ihmisten hylkäämä marsu, myyräemo pelastaa pesäänsä vastasyntyneen keijun ja kaksi yksinäistä, metsätonttu ja maalaistonttu ystävystyvät ja alkavat vierailla toistensa luona.

Metsä, järvi, ranta, öinen kuutamo ja tuhannet pienet silmäparit yön syvyydessä ovat kauneinta mitä Justus tietää. Näissä saduissa kansallinen satumaisemamme kaikkine rakkaine metsänväkineen jatkaa elämäänsä.

(Marjatta Yamamoto/ Sanojen aika)

- - -

Kiitollinen sammakko on kokoelma hauskoja satuja sieltä, missä nykyajan lapset ja aikuiset useimmiten luonnon kohtaavat: mökiltä järven rannalta.

Justus viettää isänsä kanssa kesää mökillä. Kesken leppoisan päivän Justus sattuu pelastamaan sammakon kaivosta. Pieni asia johtaa hämmästyttäviin tapahtumiin, sillä sammakko ei olekaan mikä tahansa nutipää, vaan itse sammakoitten kuningas. Isä ja poika ovat luulleet tietävänsä luonnosta yhtä ja toista, mutta sammakko
osoittaa, miten vähäistä ja rajoittunutta heidän tietonsa on.
Ja kun kiitollinen sammakko alkaa täyttää ihmisten toivomuksia, seuraa hullunkurisia tilanteita. Verratonta komiikkaa tarjoaa myös mm.isäntäperheestään eksynyt marsu, joka samoilee syvässä metsässä ja lopulta noita-akan mökissä.

Maria Vuorion omaperäiset ja humoristiset sadut valloittavat kaikenikäiset lukijat, tällä kertaa aivan
erityisesti isät ja pojat.

(Tammi)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

111

Kuvittaja