Kramppeja & nyrjähdyksiä 2-3

Tyyppi

sarjakuva-albumit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kaikki Helsingin Sanomien ja Aamulehdessä vuosina 1993-1996 julkaistut Christerin Krampit. Ilmestyi alun perin kahtena niteenä (1995 ja 1997) jotka myytiin nopeasti loppuun. Neljän nuorehkon ihmisen elämää kaikessa herttaisuudessaan ja raadollisuudessaan. Pullan tuoksua, rock & rollia, rakkautta, rahapulaa, yhteiskuntakritiikkiä, nousuhumalaa, kankkusaamuja ynnä muuta. Klassikko!

(Suuri Kurpitsa)
Pauli Kallion ja Christer Nuutisen Kramppeja ja nyrjähdyksiä on äärimmäisen realistinen sarjakuva. Enpä taida osua pahasti harhaan kutsuessani sitä myös erittäin runolliseksi. Tämä kaksijakoisuus lienee syy Kramppien ja nyrjähdysten herättämään laajaan viehtymykseen.

Vaikka Kallion kirjoittamat tarinat kuvaavat pari-kolmekymppisten kaupunkilaisten arkea, niiden todenmakuiset oivallukset vetoavat ikään ja asuinpaikkaan katsomatta. Nuutisen herkkä piirrosjälki puhaltaa puolestaan tarinoiden ihmissuhdekiemuroihin ja arkisiin sattumuksiin poeettisen hengen.

Kramppeja ja nyrjähdyksiä on arkilyriikkaa sarjakuvan keinoin. Sen hahmot vaeltavat nykykaupungissa Baudelairen flanöörin tavoin, ja taustalla voi kuulla John Coltranen saksofonin.

Käsillä olevaan albumiin on koottu alunperin Helsingin Sanomien sunnuntainumerojen sarjakuvasivuilla julkaistut kolmen ruuturivin tarinat, joissa tunnelma on kaikkein tiiviimmillään. Tervetuloa vetelehtimään!

Juha Herkman
Teoksen Sarjakuvan kieli ja mieli kirjoittaja.

(Takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

156

Kustantaja

Kieli