Meren neitoja ja meren miehiä

Tyyppi

novellikokoelmat

kuvaus

Meren neitoja ja meren miehiä –kokoelma sisältä islantilaista kirjallisuutta viideltä vuosikymmeneltä: 25 novellia 25 kirjailijalta. Jokaisella heistä on oma paikkansa Islannin kirjallisuudessa. Joidenkin kohdalla valinnan kriteerinä on ollut tuoreus, joidenkin kohdalla kirjailijan merkitys sodanjälkeisen kirjallisuuden kehitykselle. Nuorempien kirjailijoiden valinnan perusteena on ollut tuoreuden ja hyvän tarinan lisäksi myös ajatus esitellä lukijalle uusia kirjailijoita

Teokseen on laadittu johdanto Islannin kirjallisuuteen 50 viime vuoden ajalta. Teos sisältää myös kirjailijoiden esittelyjä: artikkeleissa luonnehditaan teoksia ja analysoidaan kirjailijoiden tuotantoa. Mukana on taustatietoa kirjailijoista sekä teosluettelo suomentamattomasta tuotannosta ja suomennoksista.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

islantilaista kirjallisuutta viideltä vuosikymmeneltä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

272

Kieli

Lisätietoja

Novellien yhteydessä kirjailijaesittelyt ja teosluettelot. Lisäksi: suurlähettiläs Kornelíus Sigmundssonin alkusanat; Katsaus islantilaiseen nykykirjallisuuteen; kirjallisuusluettelo Islannista käännettyä kirjallisuutta; lähdeluettelo Mistä tietoa Islannista.