Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Runousoppi : teoria ja käytäntö

Tyyppi
esseekokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Runousoppi sisältää Tiina Pystysen taiteilijajulistuksen sekä perustelut sille. Pystynen kuvaa omaa taivaltaan "runotytöstä" rohkeasti omaa linjaa vetäväksi kirjailijaksi. Se, että kirjailija on useimmissa teoksissaan yhdistänyt kuvaa ja kirjoitusta, on saanut niin kustantajat kuin lukijatkin ymmälleen. Kirjastoluokituskin on ollut kirjavaa.

Ensin Tiina Pystynen kirjoitti runoja, jotka järkähtämättömällä sinnikkyydellä sai julkaistua. Sitten löytyi grafiikka ja grafiikan opiskelu ja sanakuvateokset Onnenkoukku, Leskikuningattaren muistelmat ja Ystävänä yksinäisyys syntyivät. Oman elämänkokemuksen ja terapian kautta hahmottui romaani Häpeähäkki. Kirjailijaliiton ovet vain pysyivät kiinni.

Pystysen Runousoppi kannustaa kirjoittamaan omasta elämästä, jos se tuntuu hyvältä tavalta kirjoittaa. Jos kirjoittaminen tuntuu terapeuttisen helpottavalta, sekin sallitaan. Oma ääni, oma ajattelu, rohkeus ja vapaus kulkea omaa polkuaan "yleisestä mielipiteestä" välittämättä on välttämätöntä, erityisesti naiskirjailijalle. Vastoinkäymisten kohdatessa voi kokeilla hokemaa "hyvä voittaa pahan 6-0".
(Satu Vähämaa/ Sanojen aika)
Kirjallisuudenlaji
Päähenkilöt
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
Miten elämä muuttuu taiteeksi
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
182
Kustantaja