Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Tervetuloa tuomiolle

Aikalaisarvio
Arvosteleva Kirjaluettelo oli Kouluhallituksen vuosina 1922-88 (vuosina 1908-21 alan järjestöjen) julkaisema lehti, joka sisälsi kirjastojen kirjanvalinnan tueksi tarkoitettuja lyhyitä arvosteluja uusista suomenkielisistä kirjoista. Sitä jaettiin Kirjastolehden liitteenä.
Teoksen kuvailutiedot
Ilmestynyt numerossa
11/1986
Teosarvio
Mikä on toimintajännäri, jonka keskeinen ongelma selvitetään 12 rivillä (s. 243: "Terroristien piilopaikaksi epäiltyjen huvila löytyi yllättävän nopeasti... ")? Mannerin aikaisemmissa romaaneissa on ollut nimenomaan teknistä vetävyyttä, ns. kansainvälistä tasoa hipovaa taituruutta, mutta nyt hän mielestäni rakentaa kokonaisuuden kömpelömmin, saumat narskuen. Rinnakkaiskuvio, inhimillisen tekijän etsiminen viime sodan aikaisesta saksalaisten ja suomalaisten suhteiden aiheuttamasta murhenäytelmästä, ei kerta kaikkiaan kestä, kirjoittajaparin näkemys ei riitä. Kuuseen kurkottaminen on sinänsä sympaattinen osoitus siitä että Manner on itsekin alkanut epäillä reseptinsä pätevyyttä mutta vielä tuo kurkotus ei ikävä kyllä onnistu.