Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Lähtö

Aikalaisarvio
Arvosteleva Kirjaluettelo oli Kouluhallituksen vuosina 1922-88 (vuosina 1908-21 alan järjestöjen) julkaisema lehti, joka sisälsi kirjastojen kirjanvalinnan tueksi tarkoitettuja lyhyitä arvosteluja uusista suomenkielisistä kirjoista. Sitä jaettiin Kirjastolehden liitteenä.
Teoksen kuvailutiedot
Ilmestynyt numerossa
5/1978
Teosarvio
Otavan viimevuotisesta novellikilvasta on kertynyt kokonainen esikoisteosten sarja, asultaan poikkeuksellisen kaunis. Novellin, usein väheksytyn lajin, uusilla yrittäjillä on näin poikkeuksellisen hyvät ulkoiset edellytykset ensiesiintymiselleen (vaikka omasta puolestani pitäisin kyllä ihanne ratkaisuna kunnollisen, niin käännöksiä kuin kotimaisiakin novelleja sisältävän lehden perustamista). Reijo Rinnekankaan "Lähtö" tuo parhaimmillaan mieleen Antti Tuurin ilmaisun, ja jokunen novelli (esim. Ovimies Juurelan syvällinen olo) tuntuu aivan valmiilta. Eräät muut, varsinkin nuoruudenvälähdykset, ovat henkilöiden erinimisyydestä huolimatta kuin katkelmia samasta laajemmasta kokonaisuudesta, lupaavia mutta kuitenkin vain katkelmia.