Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Samin satukynä

Tyyppi
satukokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Sami on saanut hajamieliseltä professorilta punaisen satukynän. Kun kynänkärjen painaa paperille ja pyytää satua, kirjoittaa kynä aina uuden tarinan...

Huonosti kohdeltu aasi nauraa hyväntekijälleenkin ; Pekka ei ole koskaan kyennyt kävelemään, mutta eräänä päivänä hän pelastaa ilkeän variksen varpaista pienen ukon, joka kiitokseksi taikoo pojalle kävelevät kengät ; rikas ja kaunis perhe häpeää rumaa poikaansa, mutta maailmalla hyväsydämisen Ruma-Ramin ulkonäkö muuttuu hänen auttaessaan muita ; pienikin nenänpäähän roiskahtanut pisara Metsänkuninkaan juhlissa tarjottavia mehuja saa kenet tahansa tanssimaan ; iloiset reissupojat ovat maksaneet ruokansa ja yösijansa reippaalla musisoinnilla, mutta eräänä päivänä he tulevat kylään, jossa kukaan ei halua nauraa ; Suojelusenkeli auttaa Anttia löytämään kadonneen pikkusisaren ; kuninkaan naurispellolla köyhä poika kohtaa rakastuneen kastemadon ja prinsessan ; Pömmö Häijyläinen rakastuu ja oppii hymyilemään vaikkei hymy ole häijyläisille sallittua ; pieni ja ystävällinen Mönkiäinen haluaisi muuttua ihmiseksi, mutta kohtaa vain ilkimyksiä.
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)
Kirjallisuudenlaji
Henkilöt, toimijat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
64
Kustantaja