Mintun lääkärikirja

Tyyppi

kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Eräänä aamuna Mintulla on vilu ja korvaa vihloo. Eikä ole yhtään nälkä. Äiti mittaa kuumeen ja varaa ajan lääkärille. Minttu hätääntyy: hän ei halua että korvat tutkitaan isolla viemäripumpulla, sellaisella jolla putkimies oli juuri avannut kodin tukkeutuneet putket. Mutta onneksi äiti tietää, että lääkärillä on omat, ihmisten tutkimiseen sopivat välineet. Lääkäriltä Minttu saa lääkereseptin korvaa varten ja neuvon levätä ja juoda paljon. Parin päivän päästä hän olisi taas yhtä terve kuin nallensa!

Lääkärinpelko on totisinta totta monessa lapsiperheessä. Mintun lääkärikirja auttaa selittämään lapselle, miksi lääkäriin mennään ja mitä siellä tehdään. Kuvakirjan äärellä voi miettiä, millä välineillä lääkäri tutki potilasta. Oliko hänellä kamera, lasta tai lusikka? Sympaattinen hiirihahmo peilaa tässä kuten monessa muussakin Minttu-kirjassa tapahtumien kulkua ja osallistuu niihin.

Harjanteen kieli ja kuvitus on selkeän toimivaa. Henkilöhahmot ovat sarjakuvamaisen pelkistettyjä. Värikäs ulkoasu houkuttelee tarttumaan kirjaan.

Mintun lääkärikäynnistä on Mikko Harjanne ohjannut samannimisen videon (Mintun lääkärikirja, 1997). Mintun puuhia voi seurata yhteensä noin 40:ssä Minttu-kirjassa. Mintun löytää myös DVD-levyiltä ja videoilta. - KE/ Sanojen aika

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

33

Lisätietoja

Uusintapainos 2014.

Sarjamerkintä