Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Haudattomat

Tyyppi
novellit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Portti 1/99:ssä julkaistu tarina Haudattomat on huomattavasti tyylipuhtaampaa Hurttaa, edustaen ahdistavuudessaan ihailtavankin toimivaa Itä-Eurooppa-fobiaa.

Pienessä, nimeltä mainitsemattomassa sosialistisessa maassa sijaitsevassa Kaiserburgin yliopistokaupungissa asustaa joukko ulkomaalaisia opiskelijoita, jotka ulkoisten paineiden, totalitaristisen poliisikoneiston sekä kaupungin itsensä ahdistava ilmapiirin vaikutuksesta ovat kerääntyneet yhdeksi tiiviiksi piiriksi. Mutta mitä tapahtuu, kun tuo piiri alkaa äkkiarvaamatta, selittämättömällä tavalla uhkaavasti harveta? Ja miten asiaan liittyvät yhden joukon jäsenen kertomat, myöhäiseen keskiaikaan juurensa ulottavat kansantarinat Haudattomista, pelottavista, lähinnä eräiden scifielokuvien ruumiinvaltaaja-alienit mieleen tuovista taruolennoista?

Päähenkilöiden tiivis piiri harvenee harvenemistaan, tunnelma tiivistyy ja tarina loppuu kliimaksiin, jota ei ainakaan voi syyttää vähäeleisyydestä.
(Pasi Karppanen - Kosmoskynä)
Kirjallisuudenlaji
Konkreettiset tapahtumapaikat
Alkukieli
Osana julkaisua
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Osana julkaisua
Julkaisuhistoriaan liittyvät lisätiedot
Julkaistu Portti-lehdessä 1/99