Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Tappajan tarina

Aikalaisarvio
Arvosteleva Kirjaluettelo oli Kouluhallituksen vuosina 1922-88 (vuosina 1908-21 alan järjestöjen) julkaisema lehti, joka sisälsi kirjastojen kirjanvalinnan tueksi tarkoitettuja lyhyitä arvosteluja uusista suomenkielisistä kirjoista. Sitä jaettiin Kirjastolehden liitteenä.
Teoksen kuvailutiedot
Ilmestynyt numerossa
12/1974
Teosarvio
Ranskalaisen poliisin muistelmat on Suomessa kuvaavaa kyllä ristitty "Tappajan tarinaksi" - temppu on sitäkin virheellisempi, koska kirja rakenteensa pirstaleisuuden vuoksi ei tuosta jahdin kohteena olevasta tappajasta kovinkaan syvälti kerro. Pinnallisenpuoleinen on myös Bornichen omakuva - vivahteet jäävät suunnilleen siihen, että Borniche toteaa olevansa kylläkin metsästäjä vaan ei tappaja - koska pääpaino on poliisin työtapojen kuvaamisessa. Yllättävintä tietoa Borniche välittää kertoessaan erinimisten poliisijärjestelmien keskinäisestä kilpailusta, johon Ranskassa tuntuu tuhraantuvan melkoisesti aikaa. Lukuarvoltaan nämä muistelmat ovat keskinkertaiset.