Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Kassu löytää kaverin

Tyyppi
kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Tarina kertoo pojasta, Kasperista eli Kassusta, joka karkaa kotoaan ja kotipihaltaankin etsimään ystävää. Kassu seikkailee lumisten tunturien maisemissa, jotka ovat paljon kuvittelevalle pienelle pojalle jännittäviä: on muiden muassa erilaisia eläimiä ja tiellä syöksyviä tukkirekkoja. On pelko lumiauroista, kuusista, karhuista, saunatontuista jne. Hän kohtaa pelkonsa urheasti, vaikka itku tulee.

Poika potee perheeseen syntyneen vauvan jälkeen yksinäisyyttä. Hän on kieltäytynyt menemästä kerhoon, koska siellä on tullut paha mieli. Hän uskaltautuu röttelötalolle asti ja miettii, miten vanhemmat reagoisivat hänen katoamiseensa. Aikuiset tarjoavat auttavan käden, johon tarttua.

Teos vaikuttaa sopivan mainiosti keskustelun aiheeksi monenlaisista lapsen mieltä askarruttavista aiheista, kuten ystävyydestä ja uusista perheenjäsenistä tai Lapista. Teoksen on kuvittanut Anu Vanas.
(Sinikka Koskinen/ Sanojen aika)
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
26
Kuvittaja