Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Sotaerakko

Aikalaisarvio
Arvosteleva Kirjaluettelo oli Kouluhallituksen vuosina 1922-88 (vuosina 1908-21 alan järjestöjen) julkaisema lehti, joka sisälsi kirjastojen kirjanvalinnan tueksi tarkoitettuja lyhyitä arvosteluja uusista suomenkielisistä kirjoista. Sitä jaettiin Kirjastolehden liitteenä.
Teoksen kuvailutiedot
Ilmestynyt numerossa
4/1978
Teosarvio
Rauni Mollberg teki televisioelokuvansa "Sotaerakko" jo useita vuosia sitten. Siksi ihmettelenkin, missä sen pohjana ollut romaanikäsikirjoitus on väliajan piileskellyt - eikö tosiaankaan ole löytynyt kustantajaa tälle tekstille, joka ainakin minulle, elokuvaa näkemättömälle, on alkuvuoden suuria yllätyksiä. Talvisodan puhjetessa syrjäiselle tilalle vahingossa yksinään jääneen Heikki Klemetin vaiheissa on todellisen robinsonadin jännittävyyttä, ja pakahduttavaa voimaa kuvaus saa Heikin pelastaessa metsässä samoillessaan tapaamansa haavoittuneen neuvostoliittolaisen sotilaan Fedjan ja ryhtyessä elämään tämän kanssa sodan arkea. Ihmisten välisen ystävyyden mahdollisuus riehuvan sodan keskellä on "Sotaerakossa" hahmoteltu todella vaikuttavasti.