Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Haudasta nousee hemmo

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Tais olla hyvä, että lopulta kompastuin. Olisin ehkä muuten ollu jo Mäntsälässä. - Äkkiä tiehesi sieltä tai ammun! Miehen ääni. Mulleko se huusi?

Tilhi-jengi kokoontuu hautausmaalle omenavarkaisiin. Emma on oikeastaan ulkojäsen, mutta sattumalta tulee paikalle juuri kun jengiläiset teippaa housuja, että taskuihin mahtuisi enemmän omenoita.

Jengiin kuuluu Tilhi, joka on kiusaamismagneetti, mutta kukaan ei kiusaa, koska Viilee on sen kaveri. Tilhi ajattelee, että äiti olisi onnellinen jos tietäisi, että hänellä on kavereita.

Töyhtö on ihan oman tien kulkija. Kuu ei puhu paljon, mutta laulaa englanniksi, jos siltä kysyy jotain. Rötö on ihastunut sisarpuoleensa, mutta äidin ja Gootin isän suhde on muuten karmee.

Hautausmaalla he näkevät, kun joku nousee avonaisesta haudasta. Myöhemmin Töyhtö näkee Rötön piikki kädessä. Mistä on kysymys? Mitä oikein tapahtuu? Ja miksi Emma kulkee yhtäkkiä hullunmaineisen Räsäsen kanssa?

Vaikuttava kirja, jota ovat kirjoittaneet yhdessä maamme tunnetuimmat nuortenkirjailijat.

(arjamaaria / Sivupiiri)

- - -

Tilhi-jengiin kuuluvat 15-vuotiaat Töyhtö, Rötö, Viilee, Kuu ja Tilhi. Nuoret menevät sinne, missä tapahtuu. Tässä kirjassa seikkaillaan hautausmaalla.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

137

Kustantaja

Kuvittaja

Muu tekijä

Sarjamerkintä