Amiraali

Amiraali kertoo pienellä paikkakunnalla asuvasta 17-vuotiaasta Niilosta, jolle yhteiskunnan tarjoama miehen rooli tuntuu liian ahtaalta ja rajoittavalta. Niilolla on skeittiharrastus ja parransänki, mutta myös kajaalia silmissään ja herkkyyttä sydämessään. Aikuisuuden häämöttäessä yhteen lokeroon asettuminen alkaa tuntua yhtä vieraammalta ja vaikeammalta. Onneksi Niilolla on ihmisiä, joiden tuella hän pääsee murtautumaan kotelostaan, ja voi viimein olla oma itsensä kaikessa loistossaan.

”Tällainen mä olen aina ollut. Tällainen lapsenlapsi, lapsi, sukulainen, ystävä, kaveri, naapuri. Jonkun mielestä ehkä outo ilmestys. Mutta entä sitten. Mä olen totta riippumatta siitä, mitä muut musta sanovat.”

Mila Teräksen herkällä ja kauniilla kielellä kirjoittama romaani on hieno teos liukenevista sukupuolirajoista. Voimakas tarina kertoo itsensä löytämisestä, oman identiteetin hyväksymisestä ja uskalluksesta näyttää sisimpänsä koko maailmalle.

”Voi jäädä piiloon, kotelon sisään, voi puristaa kätensä nyrkkiin. Tai sitten voi avata itsensä maailmalle, kurottaa kohti, yrittää hipaista.”