Molli ja maan ääri

”- Kun lähtee kotoa pois, on tosi pieni olo. Mutta kun palaa takaisin, on suurempi olo,
Molli pohti ja katsoi jalkojaan. Ne tuntuivat vahvoilta.
- Minulla on viisaat jalat. Ne osaavat aina tuoda minut takaisin kotiin.”

Mollin maailmaan kuuluu sen oma pieni talo ja taloa ympäröivä puutarha polkuineen ja portteineen. Viime aikoina Mollia ovat kuitenkin vaivanneet kummalliset oireet. Molli unohtuu jatkuvasti tuijottelemaan kaukana siintelevää metsää ja kuuntelemaan sen kuiskintaa. Mollin silmissä on unelmoiva katse ja päässä tuntuu ajatusrattaiden tärinää! Mollin pieni Sisu-ystävä tutkii asiaa, ja keksii pian, mistä on kyse: Mollia vaivaa matkakuume!

Sisu tietää, että matkakuume vain pahenee, jos sitä ei hoida matkustamalla. Niinpä Molli pakkaa laukkuunsa eväät, Sisun valokuvan ja pihalta löytämänsä kauniin kiven, ja lähtee tallustamaan suureen metsään, maan ääreen. Millainen seikkailu Mollilla onkaan alkamassa… 

Katri Kirkkopellon kirjoittama ja kuvittama Molli ja maan ääri on lempeä kirja ystävyydestä, koti-ikävästä ja rohkeudesta astua kodin turvallisten rajojen ulkopuolelle. Seikkailuun ei aina tarvita kuin karvan verran rohkeutta, hännänmitallinen sisukkuutta sekä viisaat jalat, jotka löytävät tien takaisin kotiin.