Tokion prinsessa

”Tiesin olevani erilainen kuin muut, mutta en ymmärtänyt erilaisuudessani olevan jotain vikaa, ennen kuin asia esiteltiin minulle tähän tapaan.”

 

Kalifornialainen, 18-vuotias Izzy asuu kaksin äitinsä kanssa ja elää normaalia pikkukaupungin elämää. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun Izzy saa tietää, että hänen isänsä on Japanin tuleva keisari – se kun tekee Izzysta prinsessan! Izzy matkustaa Japaniin tutustumaan isäänsä, hovin tapoihin ja kauniiseen, mutta vieraaseen maahan. Opeteltavaa on paljon: kieli, kulttuuri, prinsessalle soveltuva käytös, komean henkivartija Akion mielenliikkeet…

 

Emiko Jeanin kirjoittama ja Susanna Sjömanin suomentama Tokion prinsessa on nopealukuinen, viihdyttävä kirja. Kirjassa kuvataan viehättävästi ja monipuolisesti japanilaista kulttuuria, uskomattomia maisemia ja ennen kaikkea ruokaa! Teosta lukiessaan kannattaakin varata eväät lähelle: toinen toistaan herkullisempien ruokalajien yksityiskohtainen kuvailu saa takuuvarmasti lukijan nälkäiseksi.

 

Tokion prinsessa on rakkaustarina, mutta se on myös paljon muuta. Kirja kertoo ulkopuolisuudesta, erilaisuudesta, pelosta, perheestä, ystävyydestä, ja ennen kaikkea oman paikan löytämisestä. Teos sopii luettavaksi yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille.