Amari ja yön veljet

Amari Peters on 13-vuotias tyttö, joka asuu kaupungin köyhällä alueella kaksin äitinsä kanssa.  Amarin isoveli Quinton on kadonnut puoli vuotta aiemmin, eikä kukaan tiedä mitä hänelle on tapahtunut. Poliisi epäilee Quintonin sekaantuneen laittomuuksiin, mutta Amari ei tätä usko: hän tietää veljensä olevan hyvä ja rehellinen ihminen.

 

Kouluvuoden viimeisenä päivänä Amari löytää veljensä huoneesta tikittävän salkun ja kutsun Yliluonnollisten asiain viraston pääsykokeisiin. Amarille avautuu täysin uusi maailma: hän saa tietää, että ihmisten joukossa vaeltelee yliluonnollisia olentoja, joita tavalliset ihmiset eivät kuitenkaan näe. Amarille paljastuu myös, että Quinton on työskennellyt viraston salaisena agenttina ja kadonnut kesken vaarallisen tehtävän. Selvittääkseen veljensä kohtalon, Amari osallistuu Yliluonnollisten asian viraston kokeisiin, mutta on täysin valmistautumaton kokeiden tuloksiin. Amarin yliluonnolliset kyvyt paljastuvat laittomiksi ja pelätyiksi. Pian hänen epäillään olevan mukana salajuonessa, joka uhkaa koko yliluonnollista maailmaa. Amari ei kuitenkaan voi antaa periksi – hänen on saatava selville, mitä Quintonille todella tapahtui…

 

Amari ja yön veljet aloittaa uuden fantasiasarjan, joka sopii erinomaisesti luettavaksi 12-15-vuotiaille, mutta viihdyttää myös sitä vanhempia lukijoita. Kirjailija B. B. Alston on kertonut kirjoittaneensa päähenkilöksi mustan tytön, koska hänen kaltaisensa sankarit ovat seikkailukirjoissa harvassa. Teos ottaakin hienovaraisesti kantaa lukuisiin yhteiskunnallisiin ongelmiin: ennakkoluuloihin, rasismiin, köyhyyteen ja kiusaamiseen.

 

Amari ja yön veljet on vauhdikkaasti etenevä teos täynnä magiaa ja salaperäisiä hahmoja. Mitä Quintonille todella tapahtui? Kuka on vastuussa virastoa vastaan suunnatuista hyökkäyksistä? Kehen voi luottaa? Tähän kaikkeen saat vastauksen lukemalla tämän kirjan!