Sukka Sininen ja pyykkipäivän katoamistemppu

Sukka Sininen kuivuu kaikessa rauhassa muiden pyykkien kanssa pyykkinarulla, kunnes huomaa jotain kammottavaa: sen pari on kadonnut! Viimeksi siniset sukat ovat nähneet toisensa pesukoneessa, mutta sen jälkeen... Ei havaintoa! Ikiaikaisen pyykkilaulun mukaan nälkäiset pesukoneet hotkivat sukkia sisuksiinsa, joten voisiko syypää parin katoamiseen olla pesuhuoneen vanha Bossi? Vai onko sininen sukka päätynyt vintille, mystiseen parittomien sukkien laatikkoon? Yhdessä Naava-koiran kanssa Sukka Sininen aloittaa etsintäoperaation, jonka aikana tutuiksi tulevat niin erilaiset kodinkoneet kuin vaatekappaleetkin.
 
Joni Rahkolan ja Mikko Ekqvistin kirjoittama Sukka Sininen ja pyykkipäivän katoamistemppu on hilpeä, ihastuttavan leikkisellä ja monipuolisella kielellä kirjoitettu tarina, joka herättelee lukijan mielikuvitusta. Kirjan hahmot ovat sympaattisia ja jännittävä sukanmetsästys tempaa mukaansa: sivua kääntäessään oikein odottaa, minne etsintäretki sukan ja koiran seuraavaksi kuljettaa. Väinö Heinosen ilmeikäs kuvitus sopii tarinaan erinomaisesti.
 
Sukka Sininen ja pyykkipäivän katoamistemppu sopii luettavaksi päiväkoti-ikäisille ja sitä vanhemmille. Hupsuja käänteitä täynnä oleva kirja on tarina päättäväisyydestä, toisten auttamisesta - ja ennen kaikkea ystävyydestä.