Almus: Tännetuloa terve

Herra Mattsson on ryhdikäs, keski-ikäinen ja keskimittainen herrasmies, jonka elämä on varsin tavallista ja yllätyksetöntä. Eräänä tiistai-iltana herra Mattssonin ovikello kuitenkin soi ja kaikki muuttuu... 
 
Oven takana seisoo tuntematon pienikokoinen henkilö, joka tassuttaa muitta mutkitta sisälle. Yllätysvieraan nimi on Almus, ja hän kertoo olevansa vaihto-oppilas kaukaa Alamailta. Siitä alkaa monien sattumusten säväyttämä seikkailu: Almuksen vilpitön iloisuus ja uteliaisuus vaikuttavat väistämättä ympärillä oleviin ihmisiin, mutta kaikilla ei ole hyviä aikeita. Miten käy, kun peikkotutkija Edina von Kittelsen kiinnostuu pienen vieraan alkuperästä? Vauhdikkaiden käänteiden kautta herra Mattsson saa oppia, mitä on aito ystävyys, kun elämäniloinen Almus jättää pysyvän jäljen kaupunkilaisten sydämiin. 
 
Mikko Kalajoen kirjoittama ja Jani Ikosen kuvittama Almus: Tännetuloa terve on hurmaava, kielellisesti erityisen kekseliäs kertomus, joka tempaisee lukijan mukaansa jo ensimmäisellä sivulla. Kirja on tulvillaan valoa ja ihmeellisiä seikkailuja, ja se jättää lukijalle pitkäksi aikaa hyvän mielen.