Kaisla ja Isla - Pystykorvatalvi

Kaisla on muuttanut isänsä uuteen perheeseen asumaan äitinsä kuoleman jälkeen. Perhe ei tunnu omalta: pikkuveljet ovat rasittavia, äitipuoli ei ymmärrä Kaislaa, ja vaikka isä on kiltti, ei hänellä ole riittävästi aikaa juuri Kaislalle. Lohtua tuo Kaislan pieni pystykorva Kashmir, jonka pehmeään turkkiin on hyvä painaa kasvot, ja jonka kanssa voi kuljeskella tuntikausia metsässä kaikessa rauhassa luontoa tarkkaillen.
Isla puolestaan muuttaa isänsä kanssa Kaislan naapuriin. Islan vanhemmat ovat eronneet ja äiti on vienyt mukanaan perheen koiralauman. Koirien keskellä kasvanut Isla tuntee olonsa tyhjäksi ja kodin vieraaksi, kun yhtäkkiä mistään ei kuulukaan tassutusta.

Islalle koiraharrastus on koko elämä, Kaislalle puolestaan erilaiset termit ja koirarodut ovat täysin vieraita. Eroavaisuuksilla ei kuitenkaan ole merkitystä, kun tytöt kohtaavat toisensa metsässä ja tutustuvat: rakkaus koiriin yhdistää. Pian Kaisla ja Isla ovat erottamaton parivaljakko.

Helena Meripaasin kirjoittama Pystykorvatalvi aloittaa Kaislasta ja Islasta kertovan kirjasarjan. Kirjassa käsitellään uudenlaista perhearkea ja muutoksiin sopeutumista. Tarinan keskiössä ovat kuitenkin koirat, eläinharrastus ja lemmikkiarki: onnistumiset, oivallukset, haasteet ja pulmat. Kirja vilisee erilaisia koiraharrastustermejä, jotka onneksi pääosin avataan myös aihetta tuntemattomalle lukijalle ymmärrettävään muotoon. Pystykorvatalvi sopii luettavaksi alakouluikäisille koirien ystäville!