Tähtitornin vampyyri

Kaupunkiin on talven aikana rakennettu näyttävä, arvoituksellinen torni. Mysteerijengin jäsenet Iivo ja Nico lähtevät tutkimaan asiaa. He saavat selville, että tornin on rakennuttanut Berta von Valkia - salaperäinen taiteilija, joka pitää tornin ovea lukittuna. Vastoin kaikkia odotuksia, Berta on saanut tähtitornin rakentamiseen luvan! Naapurit tosin tuntuvat jälkikäteen ihmettelevän, miksi eivät vastustaneet hanketta ankarammin...

Jotain muutakin outoa tornissa on: joku hiippailee siellä öisin ilman lupaa. Kuka kutsumaton vieras on, ja mitä hän haluaa? Mysteerijengin ei auta kuin tarttua toimeen ja selvittää, mistä salaperäisessä tähtitornissa on kyse!

Juha-Pekka Koskisen kirjoittama ja Saana Nyqvistin kuvittama Tähtitornin vampyyri on Mysteerijengi-sarjan toinen osa. Edellisen kirjan lailla myös tämä tarina tarjoilee lukijalle jännitystä, yllätyksiä ja odottamattomia kohtaamisia. Kirja on vetävästi kirjoitettu ja sujuvasti etenevä, eikä siitä puutu huumoria ja nokkelaa sanailua. Mysteerijengi: Tähtitornin vampyyri on alakouluikäisille sopiva jännityskirja, joka pitää lukijan otteessaan alusta loppuun.