Vaasan LittFest 2014

Kirjahylly

13 kirjaa

Käyttäjän ekupari kuva
3.11.2014
|Kaikki kirjahyllyt

Vuosittainen Littfest-kirjallisuusfestivaali järjestetään tänä vuonna 6.-8.11.2014.

Suomen suurimman täysin kaksikielisen festivaalin teema on tänä vuonna Muusa, ja mukana on kirjailijavieraiden lisäksi musiikkia, runoutta, kääntämistä ja juhlavuosiaan viettäviä Shakespearea ja Tove Janssonia.

Teemaa lähestyy omien teostensa kautta muun muassa ruotsalainen Åke Edwardson, jonka Erik Winter -dekkarit ovat jo pitkään olleet lukijoiden suosiossa niin Suomessa kuin maailmallakin. LittFestiin saapuu myös kirjailija Virpi Hämeen-Anttila, joka debytoi tänä syksynä dekkaristina romaanillaan Yön sydän on jäätä. Muusikko-kirjailijoita edustaa Absoluuttinen Nollapiste -yhtyeen lauluntekijä Tommi Liimatta, jonka viimeisin romaani Jeppis kertoo Pietarsaaressa vietetystä lapsuudesta.

Tove Janssonin juhlavuoden kunniaksi vieraaksi saapuu myös Janssonin veljentytär, Moomin Characters Ltd:n pääosakas ja taiteellinen johtaja Sophia Jansson.

Mukana ovat myös pohjalaislähtöiset Lars Sund ja Jani Nieminen sekä Birgitta Boucht ja Johanna Boholm. Lukijan ja kirjallisuuskriitikon näkökulmaa esittelee maamme arvostetuimpiin kriitikoihin kuuluva Kaisa Neimala.

Kirjailijavierailujen lisäksi keskustellaan myös kääntämisestä: Alice Martin, Lauri Sipari ja Sirkku Aaltonen puhuvat myös juhlavuottaan viettävän William Shakespearen kääntämisestä. Keskusteluun johdattelee hiljattain aiheesta Vaasan yliopistossa väitellyt Nestori Siponkoski.

Muusa-teemaan liittyy tietysti musiikki, jota esittävät Vaasan kaupunginorkesterin Wasa Quintet sekä poikkitaiteellinen Melodinas ja Makitanza -ryhmä.

LittFestin taiteellisena johtajana toimii kirjailija Marko Hautala.

Tapahtumapaikkoja ovat mm. Vaasan kaupunginkirjasto, Ritz, tiedekirjasto Tritonia, Vaasa-opisto ja Vasa Arbis.

Katso tästä koko LittFestin ohjelma kaikkine kirjailijavieraineen.

Lisätietoja kotisivuilta: http://littfest.vaasa.fi tai Facebookista

Lähde: Vaasan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto
 

Kouluvierailijat: Linda Bondestam, Lena Frölander-Ulf, Juha-Pekka Koskinen, Siri Kolu, Jani Nieminen, Åke Edwardson

Valikoima kirjailijavieraiden kirjoittamia, kuvittamia tai kääntämiä teoksia:

 

Kirjasammosta puuttuvia teoksia:

Virpi Hämeen-Anttila: Yön sydän on jäätä

Agneta Rahikainen: Kampen om Edith