Historiallisia romaaneja lapsille

Kirjahylly

14 kirjaa

10.2.2017
|Kaikki kirjahyllyt

Kirja-Suomi 2017 -hankkeen helmikuun teema on "Historian kirjoissa". Sivupiiri osallistuu teemaviikkoon historiallisilla romaaneilla. Tässä hyllyssä 2000-luvulla ilmestyneitä historiallisia lastenromaaneja, jotka jollakin tavalla liittyy Suomeen, Suomen historiaan, kansanperinteeseen tai suomalaisuuteen.

Dieckmann, Maijaliisa: Satujen kuningas
Viehättävä kirja pikku-Sakarin eli Zacharias Topeliuksen lapsuudesta. Kirjan lopussa tietopaketti Topeliuksen elämänvaiheista, teoksista ja merkityksestä. 

Hirvonen, Hannu: Vikke saapasrenki
Vikke on renkinä ilkeällä isännällään Linnavuoren kylän kauppiaalla. Ahkera ja tarkka Vikke tekee työnsä kunnolla, mutta saa palkakseen vaan kuulla olevansa saamaton typerys. Mutta mikä onkaan Viken menneisyys?

Kohonen, Laila: Hakkapeliitan poika
Tarina Mikaelista, joka haluaa sotilaaksi aivan kuin isänsäkin. Onnistuuko ylipäällikön hurja suunnitelma, keisarin vangitseminen?

Kohonen, Laila: Noora ja Oolannin sota
Oolannin sodan aikaan sijoittuva tarina Noora-tytöstä, joka lähtee pikkupiiaksi Kotkan saareen ja jää sodan jalkoihin huolehtimaan yksin sairaasta everstinnasta. 

Kohonen, Laila: Taavitin puinen kissa
Kirja 1300-luvun alun Turkuun ja 16-vuotiaan Taavitti-rengin elämään.

Latvus, Sisko: Kaukana omalta maalta
Kirja kertoo suomalaisperheestä, joka siirretään Siperiaan. Kirjan keskeiset tapahtumat ovat tosia ja kertovat kokonaisen kansanosan kohtalosta. 

Lipasti, Roope: Viikinkisolmu, Thorin pöly, Karhuriimu
Viikinkien aikaan sijoittuva lasten ystävyydestä ja neuvokkuudesta kertova trilogia, joka tarjoaa huimia seikkailuja. 

Manninen, RailiRenesto Angelico Aragonialainen
Kirjassa seurataan alakoululaisen Hannan ja sekarotuisen puhuvan koiran elämää sodanjälkeisessä Suomessa. 

Moilanen, Paula: Keinuhevonen, Repun salaisuus
Kirjassa Suomen historian vaiheita sidotaan jatkumoksi lapsentajuisesti keinuhevosen tarinan avulla. Repun salaisuus on itsenäinen jatko kirjalle Keinuhevonen. Kirja on leppoisa kertomus lasten arjesta eri vuosikymmenillä.

Pakarinen, Reijo: Gunillan vieraat
Kirjassa tutustutaan Gunilla Juhanantyttären johdolla Olavinlinnaan.

Valve, Isela: Piltti ja piispansormus
Eerikin ja Henrikin legendoihin pohjautuva tarina Piltti-tytöstä ja Harmo-hevosesta, jotka saavat tehtäväkseen kuljettaa piispa Henrikiä.